Октомври 22, 2019

Дневно

Шо рече

Градежна офанзива во ЈЗУ Завод за рехабилитација на слух, говор и глас- Битола

Градежна офанзива во ЈЗУ Завод за рехабилитација на слух, говор и глас- Битола

20 Окт, 2019 Шо рече

Работно е деновиве во  ЈЗУ Завод за рехабилитација на слух, говор и глас- Битола, каде се изведуваат повеќе реконструктивни зафати. Според директорката на Заводот  Дивна Живорадиќ Најдовска се врши санација на санитарните  чворови, замена на дотраениот оџак, и секако едно од најбитните зафати адаптација на простор каде ќе биде сместена најсовремена сензорна соба на овие простори.

Вилает

Идните медицински сестри со едукативни предавања се вклучија во борбата против ракот на дојка

Идните медицински сестри со едукативни предавања се вклучија во борбата против ракот на дојка

20 Окт, 2019 Вилает

Во пресрет на патрониот празник на  битолското медицинско училиште „Д-р Јован Калаузи“ ученичките од трета година, Сара Вршкоскс, Алмина Сулејмановска и Габреила Стоковска, имаа презентација пред своите наставници и соученици по повод октомври-месецот посветен на борбата против рак на дојка, каде имаа можност да го истакнат своето познавање во нивната струка-медицински сестри.

Ифрит

(фото)Дива депонија покрај стариот пат Битола-Прилеп срам за Пелагонија

(фото)Дива депонија покрај стариот пат Битола-Прилеп срам за Пелагонија

19 Окт, 2019 Ифрит

Ужасна е сликата на стариот регионален пат Битола-Прилеп. Градежен шут, стари гуми од возила насекаде расфрлено ѓубре, стара постелнина покрај патот, ридчиња со смет кои се повеќе и повеќе се шират наоколу е дел од амбиентот покрај овој пат. Срамната слика се толерира со години ни рече минувач покрај патот додека правевме фотографии, напоменувајќи дека за дивата депонија никој досега  не покажал интерес ни да се исчисти, ни да се спречи. -Јас сум стар човек по овој пат минувам со години секој ден, но ова што се случува е срамно за сите нас. Ова е срамно за Пелагонија.

Соопштенија

Соопштение од КЈП „Водовод“-Битола

Соопштение од КЈП „Водовод“-Битола

18 Окт, 2019 Соопштенија

Се известуваат граѓаните на Општина Битола дека поради телекомуникациски работи во Стопанскиот двор на ЈКП Водовод Битола, викендот дежурен телефон за пријавување на дефекти е; 072 232 119.

tehnicko

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани