Webp.net gifmaker

Со брзо темпо се гради пречистителната станица во Добрушево

Октомври 16, 2019

Општина Могила во селото Добрушево гради пречистителна станица со еден крак за прочистување на отпадните  води. Градбата напредува.

Во 2018 година Општина Могила преку Министерството за локална самоуправа и Бирото за регионален  развој аплицираше за проектна документација за канализациска  мрежа со пречистителна станица за населените  места  Добрушево и Ивањевци, во вредност од 800 000 денари. Во 2019 година, пак  општината аплицираше преку Министерство  за животна средина за пречистителна станица во населеното место Добрушево која се гради со еден карак и ќе чини 6.795 026 денари. Во истиот период започната е  постапка  за канализациска  мрежа и пречистителна станица во Ивањевци во износ од  3.054 661 денар , средства добиени од Бирото за регионален развој  и  1.425 617 денари кофинансирање од Општина Могила.

Могила 2

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани