Webp.net gifmaker

И ПОКРАЈ СУШАТА, СТРЕЖЕВО ИМА ОБЕЗБЕДЕНО ВОДА ЗА ПОТРЕБИТЕ НА РЕК И ВОДОВОД БИТОЛА

Февруари 24, 2020

Јавното претпријатие „Стрежево“ и покрај крајно неповолната хидролошка состојба, веќе има обезбедено вода за РЕК „Битола" и ЈКП “Водовод", беше посочено на денешната средба на директорот на „Стрежево“ Менде Граматковски со директорите на ЕСМ Васко Ковачевски и на РЕК „Битола“ Златко Ќурчиевски.

„Потребните дванаесет милиони метри кубни вода се обезбедени во целост. Остануваме фокусирани на реализација на предвидените заеднички цели со АД ЕСМ, со прецизна стратегија, јасен фокус и визија во сите сегменти од заеднички домен“, рече Граматковски.

На средбата беше потенцирана заложбата за развој на сигурна енергетска иднина, инвестирање во обновливи извори на енергија, како и соработката во оваа насока меѓу двете институции за заемно искористување на капацитетите на знаење и техничка поддршка.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани