Дневно

Ифрит

Во Модуларната болница во Прилеп  некој со хебла  ја оштетил таблата за струја,   за среќа не е загрозен животот на пацинетите

Во Модуларната болница во Прилеп некој со хебла ја оштетил таблата за струја, за среќа не е загрозен животот на пацинетите

19 Сеп, 2021 Ифрит

Инцидент,   за среќа,  без  последици се случи во Модуларната болница во Прилеп, каде обезбедувањето на овој објект забележа дека таблата за електрична енергија е физички оштетена  и насилно отвроена, по што случајот е пријавен во полиција и извршен е увид на местото. Но, опремата во модуларната болница не останала без напојувaње, затоа што не се снабдува со струја од оваа табла, па животот на пациентите не  е загрозен. Од прилепската болница не сакаа да го коментираат случајот, а директорката Кети Смиелвска, вели дека не се знае кога   се случил овој вандалски чин, но го откриле вчера кога вратата од таблата случајно се отворила од силниот ветер.

Соопштенија

Акцијата за запишување ваучери за пензионери се прекинува до целосно завршување на локалните избори

Акцијата за запишување ваучери за пензионери се прекинува до целосно завршување на локалните избори

23 Сеп, 2021 Соопштенија

Се известуваат пензионерите, членови на ЗП Битола, дека акцијата за запишување на ваучери се прекинува , согласно Изборниот Законик, се до целосното завршување на локалните избори. Сите поднесени документи за добивање на ваучери во меѓувреме ке бидат ревидирани во смисла на исполнување на условите од Правилата за доделување хуманитарна помош на пензионерите, донесени од Извршниот одбор на ЗП Битола, според кои хуманитарна помош можат да добијат пензионерите чија пензија изнесува најмногу 13.000,00 ден. без други додатни приходи во семејтвото, односно пензиите на сопруг и сопруга да не се повисоки од 20.000,00 ден. исто така без додатни приходи во семејството. Овие ваучери во вредност од 1000,00 ден. ќе бидат дадени на пензионерите после целосното завршување на локалните избори. Во периодот после изборите ќе се овозможи ново запишување на пензинери, за доделување на ваучери доколку ги исполнуваат горе наведените услови, а не се претходно пријавени, стои во соопштението на Здружение на пензионери.         ...

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани