Webp.net gifmaker

„Динариди, Динариди“, со скандирање шестоодделенците од ОУ „Коле Канински“, со домаќините од НП Пелистер го започнаа одбележувањето на Денот на Динаридите

Октомври 07, 2019

Со навивање: „Динариди, Динариди“, шестоодделенците од ОУ „Коле Канински“, со домаќините од НП Пелистер (Информативниот центар), го започнаа одбележувањето на Денот на Динаридите, 7.Октомври. Овој ден за прв пат, од оваа година се прославува како ден на заштитата, востановен од мрежата на „Парковите Динариди“ и на сите заштитени подрачја членки и нечленки на мрежата, од државите кои се протегаат вдолж на Динарските Планини. На часот по биологија, д-р Драган Арсовски и Даниела Заец, претставници на Македонскот еколошко друштво (МЕД), одржаа интересен час за заштитата и зачувувањето на желката и другите влекачи и водоземци, како и за заштитата Балканскиот рис.

опопопопоо

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани