Webp.net gifmaker

Потпишан договорот за поставување на заштитна ограда кај обиколницата над Битола

Февруари 17, 2020

Јавното претпријатие за државни патишта согледувајќи ја потребата за поголема безбедност и заштита на учесниците во сообраќајот и на локалното население потпиша договор за изградба на заштитна ограда на обиколница Битола. Ова вест за Апла.мк  ја потврди претседателот на Советот на Општина Битола Валентин Груевски. 

-ЈПДП изработи проектна документација за заштитна ограда на обиколница Битола и од вкупната должина на обиколницата (L=8 km), констатира дека има потреба за поставување на бариери на еден дел од обиколницата во должина од L=1,013 кm.

Со поставувањето на звукозаштитни и заштитни бариери ќе се обезбеди сигурно и безбедно одвивање на сообраќајот на овој потег, велат од ЈП за Државни патишта.

Делницата на која е предвидено да се постават бариерите започнува пред почетокот на мостот до влезот на тунелот со тоа што на крајните делови ќе се постават ѕидови за да се спречи и поминување на пешаци.

Јавното претпријатие за државни патишта се грижи за учесниците во сообраќајот на начин што обезбедени услови на потребното ниво за безбедно и непречено одвивање на сообраќајот, соодветно на категоријата на патот, како и заштита на населението од создавање на прекумерна бучава поради близината на нивните куќи до патот.

Бариерата се предвидува да биде од бетон и гума,  според првичните најави од  јавното претпријатие. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани