Webp.net gifmaker

Ифрит

Жители од дивата ромска населба денес повторно поставија смет на обиколницата и го запалија, изразувајќи револт што се оставени без струја. Откако изгоре трафостаницата во населбата Баир поради преоптовареност на…
И покрај благата зима, бројот на пожари во Битола е голем. За 34 денови двојно повеќе пожари.  „До овој момент имаме 60 интервенции, последните два- три дена иако беше топло…
Целосно демолирани простории, уништен дел од инвентарот, оштетени вантрешните преградни ѕидови. Вакава состојба затакнале вчера членовите на „Баирска светлина“ во канцелариите кои ги користат во месната заедница „Димитар Влахов“. Вакво вандалско…
Општинскиот инспекторат врши редовни контроли на терен, а само во вчерашниот ден беа забележани неколкумина обиди за палење на оган во Трново и Битола.
Непознат сторител го запалил контејнерот на улицата „Ѓорѓи Наумов“ пред зградата 75 во Битола. Случајот бил пријавен во Противпожарната единица во Битола која интервенирала на лице место. 
И по четири дена се уште нема решение на проблемот со дефектот во  електричната мрежа на улиците Караорман и Дебарска на битолскиот Баир.
Страница 1 од 26

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани