Октомври 22, 2019

Webp.net gifmaker

Вилает

Во пресрет на патрониот празник на  битолското медицинско училиште „Д-р Јован Калаузи“ ученичките од трета година, Сара Вршкоскс, Алмина Сулејмановска и Габреила Стоковска, имаа презентација пред своите наставници и соученици…
Воспитниот тим и родителите на децата згрижени во сите девет клона на градинката „Естреја Овадија Мара“ денеска со хуманитарен саем на домашно подготвена храна го одбележаа Светскиот ден на борба…
Општина Битола започна комплетната реконструкција  на спортската сала во ОУ „Д-р Трифун Пановски, која е првата училишна спортска сала изградена во битолските училишта. 
Од денеска ЈКП „Комуналец“-Битола ќе започне со селективно собирање на органскиот отпад кој нема да го фрла на депонијата Мегленци, туку ќе го преработува и од него ќе прави компост…
130 корпи за отпадоци кои веќе се поставуваат на Широк Сокак, 100 зелени канти од 1,1 метар кубен, 70 метални канти со иста зафатнитна, 100 жолти канти за пластика, 2000…
По повод светскиот ден на учителот, на Педагошкиот Факултет во Битола беше организирана тркалезна маса со наслов “Емоционалните компетенции на наставниците”, на која учество зедоа наставници, стручни соработници, директори и…
Во 17 населени места во Општина Могила се реализира еко-акцијата за почиста Општина Могила, која беше во организација на локалната самоуправа, ЈКП Пела Хигиена и трите централни училишта од општината.…
После реализирани две мобилности во Шпанија и Германија, ученици и наставници од Основното училиште „Даме Груев“ од Битола престојуваа во Романија од 27 септември до 4 ноември годинава во рамки…
Страница 1 од 56

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани