Webp.net gifmaker

На високите летни температури вообичаена глетка е деца да се разладуваат во градските фонтани.

Така беше и денеска во фонтаната пред битолскиот Завод и музеј, која е изградена на местото на култната бела фонтана.

Две сосема голи деца го привлекоа вниманието на минувачите, а турските туристи кои влегуваа и излегуваа од Музејот запираа и ги фотографираа децата, кои најпрво се искапија, а потоа се сончаа на мермерот од фонтаната, која битолчани шеговито ја викаат „поило“.

2

"Тука почиваат 300 000 евра!" напишал некој на предниот мермерен ѕид на фонтаната кај Завод и музеј Битола, алудирајќи на вредноста на овој проект.

Битола нема среќа со фонтаните. Старите ги уриваат, а новоизградените ја поплавуваат околината

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани