Денес

По долги дискусии и повеќе долги паузи, на денешната седница на Совет не беше усвоен кварталниот извештај за буџетот на Општина Битола за првиот квартал од 2023 година. За извештајот…
Советот на Општина Битола за првпат прифати на дневен ред да се стават точки со одлуки за разрешување на управните и надзорните одбори на јавни претпријатија кои се во долгови,…
Препознатливиот далматински мелос, на 2 јуни во петок во Офицерскиот дом во Битола ќе го донесе далматинската машка клапа „Жрновница“, а по повод Денот на државноста на Хрватска. Настанот е…
Градоначалникот на општина Битола, Тони Коњановски, денес на прес конференција и со писмена иницијатива, ја повика претседателката на Советот, Габриела Илиевска, да започне со работа во интерес на граѓаните кои и ја…
На 26 и 28.05.2023 полициски службеници од криминалистичката полиција и полициската станица од општа надлежност при СВР Битола по преземени мерки и активности на подрачјето на Битола пронајдоа и им…
И во европски рамки, но и кај нас коефициентот на повреди кај младите луѓе е за 40 отсто повисок за разлика од возрасните работини групи што е доста алармантно. Процентот…
Страница 1 од 364

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани