Webp.net gifmaker

Крфица

Кога шестиот ден, Господ Бог го создал човекот, тој го направил по обличјето свое, т.е. да личи на него. Го направил ист к`о него, ама (за чудо), човекот не мрдал,…
Пишува: Александар Литовски
Исповед на еден филантроп “И најголемите идеали на овој свет не вредат, ако цената е - детска солза ”. Фјодор М. Достоевски Јас верувам во коинциденција, но тоа што денес…
пишува: Александар Литовски
Јас сум од Битола. Роден и растен тука. Можеби Вам тоа не Ви значи, ама мене – МНОГУ ! Горд сум на мојот град, од многу причини за кои можам…
Почитуван мој жаргон битолски, Го пишувам ова мое писмо за да ти се заблагодарам за с`е што направи за мене и од мене, да ти се заблагодарам за твојата дарежливост…
Пишува: Александар Литовски
Минато време... Еден убав сончев ден многу одамна, се собрале  граѓаните на Вавилон, па заеднички и сложно, се договориле да изградат некој многу голем објект, некоја многу висока градба -…
Страница 1 од 21

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани