Крфица

“Наведната глава, сабја не ја сечи” (Македонска народна поговорка- Има голема вистина во оваа поговорка. Главата е физичка димензија, и неа само “сабја” може да ја пресече. Но, со наведнатата…
Пушува: Александар Литовски
“Кога го прашале сиромавиот што сака да јаде, леб или млеко, тој им рекол: – Попара !”. (Народна мудрост) Цел живот живееше сам на врвот од еден рид, и цел…
“Еден музичар мора да прави музика, еден сликар мора да слика, еден писател мора да пишува, ако сака на крајот да биде во мир со самиот себе” Абрахам Маслоу Можеби…

Касапницата

Мај 23, 2021
Пишува: Александар Литовски
“Луѓе се многу, а човекот е реткост. “ (Фјодор М. Достоевски) Кога македонскиот репрезентативец учествувал на некој меѓународен натпревар, од тројца натпреварувачи го освоил второто место, т.е. сребрен медал... Еве…
Пишува: Александар Литовски
“Штета што нашето срце нема OFF - ON”. (Никола Тесла) Еден тмурен и помалку врнежлив ден, на небото како на купче, се собраа облаците темни, а небото како да беше…
Пишува:Александар Литовски

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани