Webp.net gifmaker

Крфица

Општеството е збир на поединци, кои живеат на определен простор, во определено време, практикувајќи определена култура, споредувајќи определена слична свест односно психолошка слика за некои појави. Културата пак како еден…
Фантазиравте како деца?! Или сега преку вашите деца се сеќавате како и Вие кога бевте на нивна возраст често ,,заминувавте“ надвор од овој ,,реален свет“ преку своите мисли. Или пак…
Во континуитет основното, средното и високото образование се девалвирани, квалитативно и квантитативно. Квалитативно, според сите истражувања кои се достапни за јавноста фактите се поразителни и алармантни, додека квантитативно бројот на…
Недостигаат клучни моменти од љубовната приказна на битолските Ромео и Јулија за таа историски да биде потврдена.
Песна за желбите пред Споменикот на депортираните Евреи во Битола денес испеаја групата „Отсма“ од Израел составена од тинејџери со попреченост. Тие под водство на музичкиот терапевт Офра Коен денес…
Ристо Најденов од битолското село Цапари кој се смета дека прв во Македонија увезол автомобил на почетокот од минатиот век, со фотографска опрема и фотоапарати го снабдувал Милтон Манаки, пишува…
Пишува м-р Билјана Галовска Coaching&NLP
Театарскиот живот на легендарниот битолски актер Петар Мирчевски од поинаков агол. -Дали на сцена ги поминавте најсреќните моменти во животот? Сум глумеле и кога им било најтешко, а се случуваше…
350 деца од прво со петто одделение при основното училиште „Ѓорги Сугарев“ од Битола пред три години секој училишен ден беа сити благодарение на брачниот пар Мариа и Томас Росенгрен…
Кога те градеа  во темелите  ти фрлија семе  од најубавите битолски  ѓул трендафили, семе  берено по дворовите  на куќите  од центарот на Битола  и битолските маала:  од Чифтефурни,  Влашко маало …
Последната деценија на XX век и век и првите две децении на XXI век е еден краток, но како ретко кој друг историски период конфузен и тежок за класификација. Некои…
Само сликата на Тито уште ја крепи куќата каде на 15 мај 1941 година била формирана првата партиска ќелија во село Ракитница во текот на Народноослободителната борба за време на…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани