Webp.net gifmaker

Крфица

Ајде да говориме македонски јазик. Зошто? За да се преброиме колкумина од нас ја разбираат оваа реченица на Мисирков: „Јазикот јет средство, со које није познааме, шчо мислит, шчо осек’ат…
Со протести да, но не со камења и пцовки, се бара чист воздух! Битола диши отров воздух и секој граѓанин има неспорно право да бара здрава животна средина. И секоја…
Постои ли судбина? Дали ние сме одговорни за сѐ што се случува во нашиот живот или постои нешто што е однапред определено? Овие прашања се поставувале и се уште ќе…
Факт е дека воздухот во Битола не само што е екстремно загаден, туку е  и смртно загаден и фатален по здравјето на многу луѓе. А смртта не бира ниту партија,…
Ако сте од оние кои се повредени и неможат да простат, тогаш спаѓате во групата на луѓе кои несвесно влегуваат во улога на жртва така што ја држат ситуацијата во…
Некои луѓе се изненадени како некои други се однесуваат или ја толкуваат одредена ситуација. И тие вторите се чудат како првите гледаат на тоа. Се прашувате зошто е тоа така…
Сте ние кои живееме овде, а и сите кои заминаа надвор, се горди на родниот град. Кажуваат дека имаат прекрасен Широк Сокак, убав Пелистер, супер Шеталиште, многу клавири, конзулати, гостопримство,…
Комфорна зона - звучи познато? Се почесто се експлоатира овој поим во контекст на нејзино напуштање за подобар живот. Можеби сте добиле впечаток дека тое е нешто што Вас ви…
Дали сме за ЕУ? Доручекот в хотел ќе не издаде. Не сме! Мојот драг Чепреганов вели дека многу од работите се запишани во нашата колективна меморија. На пример ГЛАДОТ кај…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани