Webp.net gifmaker

Крфица

На свила се печатени дел од артефактите во Спомен куќата на Татарчеви со цел да бидат подолготрајни. Свилените експонати се помал дел од над 70 архивски материјали кои ја красат…
Да се биде лидер потребно е да се исполни еден услов. Да се биде човек кој ќе ги препознае и искористи сопствените моќи и потенцијали да влијае на себе, а…
Илинден за мнозина е само бројка и неработен ден, за една друга мнозина Илинден е избликот на „македонштината“, за трети Илинден се спомениците и говорите на политичарите, знамињата, национал шовинистичките…
Баирчани чекале да се стемне за баба Цена и Таца да излезат на улица, да седнат на камењата и да кажат што разбрале преку ден. И така до утредента слушнатото…
Една од значајните работи која го облагородува нашиот живот се луѓето кои ги среќаваме. Накои од нив остануваат цел живот, други се само минувачи низ него. Секој кој ,,влетал,, во…
Во Битола тешко се наоѓаат дреари, градежници, заварувачи, чувари на стари лица. Од друга страна пак, многумина ќе ви речат дека бараат работа.
-Имате ли проекти за проширување на хидросистемот за наводнување со кој можеби би се опфатиле сите земјоделски површини кои не се под хидросистемот, односно да зафати опсег на сите ниви…
Дали некогаш се прашувате себеси што е тоа што ве поттикнува да размислувате на некаков познат начин за Вас или само сте ,,во чудо,, кога некој размислува тотално спротивно од…
Луѓето сè повеќе се гладни за сигурни, навремени и корисни информации. Притисоците за повеќе канали и поголем избор се огромни. Како резултат на тоа, придужено со брзиот технолошки развој, се…
Своето државно правно постоење оваа земја може да го следи од 1944 година, до ден денес. Во тој голем период од 74 години таа развила свои политички, културни, правни и…
Постојано слушаме како треба позитивно да се размислува, колку ние сме ,,виновни,, за работите што ни се случуваат и како ние го креираме нашиот живот по наша мерка. Некаде прочитав…
Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ во Новаци Стевче Стевановски воедно е и претседател на Општинската изборна комисија во оваа општина, која е одговорна за законски спроведување на престојните претседателски избори. Жители на…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани