Денес

Локалниот економско социјален совет на општина Битола, денес ја одржа втората седница, на која беше усвоен Предлог деловникот за работа, а беа разгледани и прашања поврзани со понатамошното делување на…
Општина Битола, го започна процесот за изготвување на Стратегија за локален економски развој. Собирањето на потребните податоци опфаќа и вклучување на граѓаните, за тоа како тие ја перцепираат општината. За…
Учениците од ООУ Славко Лумбарковски- Новаци, го одбележаа Светскиот ден на детето преку акција за ддонирање на дидактички средства под мотото „Од децата за децата“. Изминатиот месец учениците од сите…
Зградата на Инфективното одделение, која до недоамна беше и дел од Регионланиот ковид центар во Битола, е затворена за да се заштеди струја и парно греење. Одделението е преместено во…
Изминатите два дена во две одделни акции на битолската Шумска полиција  одземени се Рено 19, Лада Самара, Застава 101 кои превезувале бесправни огревни дрва, како и една  моторна пила.
Генралниот директор на АД ЕСМ, Васко Ковачевски и директорот за енергетика во Европа од ЕБРД, Грегош Зеленски ја посетија фотонапонската електроцентрала ,,Осломеј- 1” од 10 MW во Кичево, чија изградба…
Блок 1 во РЕК Битола од изутрината во 08.35ч е вратен на мрежа и продолжи со производство на електрична енергија, по извршената санација во изминатите два дена.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани