Соопштенија

Ве известуваме дека во текот на вчерашниот ден, во попладневните часови, дојде до краток спој во едно од електричните кола на електростатскиот филтер на Блок 2 на РЕК Битола. Стручни…
Општина Битола ги известува граѓаните дека поаѓајќи од општествената одговорност и следејќи ги мерките и препораките на Владата на РСМ за спречување на ширењето на корона вирусот, а притоа водејќи сметка и…
КЈП Нискоградба Битола ги известува граѓаните дека наплатниот центар во наредниот перод ќе работи од 7 до 17 часот од Понеделник до Петок и од 8 до 14 часот во…
По повод светскиот ден на водата 22ри Март, ЈКП Водовод Битола апелира до сите граѓани рационално и одговорно да ги користат природните водни ресурси, како главен извор на нашето здравје.
Здружението на пензионери Битола, ги известува сите пензионери, дека е во постојана координација со ОО на Црвениот крст Битола и Општина Битола за снабдување и потреба од основни средства за…
ЈКП Водовод Битола согласно новонастанатата ситуација со корона вирусот и препораките и збраните од страна на владата од 23.03.2020 година со ново работно време: - ДИРЕКЦИЈА на ул.Климент Охридски со…
Согласно  мерките и препораките издадени од Владата на РСМ,  а во врска со вирусот COVID19 се известуваат граѓаните  дека сметките за комунални услуги (канализација) за месеците февруари, март и април…
Имајќи ги во предвид одлуката на Владата и препораките на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на РСМ кои се однесуваат за превенција од ширење на корона вирусот и…
Привремено се  затвора добиточниот пазар во Битола со кој стопанисува ЈП Пазари-Битола.  Агенцијата за храна и ветеринарство донесе решение во кое стои дека поради состојбата со корона вирусот се забранува…
Со  цел превенција од ширење на коронавирусот, а согласно Заклучоците донесени на седница на Владата на Република Северна Македонија, Општина Битола, ги информира граѓаните дека превозниците кои вршат општински линиски…
Почитувани граѓани на Битола, Сакаме да Ве известиме дека Платформата за следење на квалитетот на амбиенталниот воздух ЗЕМИ ЗДИВ Битола на денешната седница на Управниот одбор донесе Одлука со која…
ЈКП "Водовод" Битола известува дека на ден 10.03.2020 година поради интервенција на водоводната мрежа, од 9 до 13 часот ќе има прекин на водоснабдувањето во подрачјето кај Градската библиотека и…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани