2win800x200

Дали Борче Корлевски си ја вработил сопругата во Социјалното како да е Ромка - прашува ВМРО-ДПМНЕ

Февруари 15, 2024
Интегрална прес конференција на ВМРО ДПМНЕ Битола, од Цане Демиров, активист . 
Нема достапен опис.
 
Дали е точно дека советникот од СДС  Борче Корлевски си ја вработи сопругата во ЦСР Битола на место наменето за наш сограѓанин од РОМСКА националност на огласот со број 516/2023?
Доколку ова е точно очекуваме веднаш советникот Борче Корлевски да си поднесе неотповиклива оставка заради злоупотреба на јавен оглас наменет за наш сограѓанин од РОМСКА националност на кој му е земено работното место што му следува по закон.
И второ бараме од трудовата инспекција целосно да го испита овој јавен оглас со цел да не се прави злоупотреба со националноста на штета на нашите Роми, на кои им следува тоа работно место.
Срамота е да ни ги земаат нашите места, местата определени Роми, според балансерот?
Ние нема да застанеме, докрај ќе ја бараме правдата, ако треба и со протести! Вакви понижувања на Ромите не се човечки! И ние сме луѓе и граѓани на оваа држава и овој град!, објави ВМРО - ДПМНЕ. 
 
 
 Објавено од А.Б 
 
 
 
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани