2win800x200

Еве како се уредува новиот парк во Битола кај Довлеџик

Мај 15, 2024
Продолжува уредувањето на Новиот парк во Нова Битола. Деновиве се поставуваат спортски и детски реквизити, како и друга урбана опрема која вклучува клупи и корпи за отпадоци. Со ваквото уредување Битола добива нов простор за одмор и рекреација, но и за игра и забава на најмладите.
Проектот за изградба на Новиот парк, го реализира Општина Битола, во соработка со јавните претпријатија, а во досетгашниот период се работеше на соодветна адаптација на просторот, хортикултурно, партерно уредување и осветлување.
441460415 478250034557883 8312628830132565166 n 800x533
438119052 478249837891236 5699256093400157585 n 800x533
 
Можно е да е слика од трева
Можно е да е слика од велосипед и текст
Можно е да е слика од трева
Можно е да е слика од магла, облак и трева
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани