2win800x200

Нова спортска опрема и реквизити за училиштата во Битола

Мај 23, 2024
Општина Битола, согласно Програмата за спорт и млади, издвои 500.000 денари за набавка на нови спортски реквизити за училиштата во Битола, со кои ќе бидат заменети старите и оштетени, а во некои училишта со оваа набавка се овозможуваат услови за непречена реализација на спортските активности. Постапката за набавка на спортската опрема и реквизити, општината ја спроведе согласно доставените барања од училиштата, врз основа на кои, денес истите беа предадени на претставниците од воспитно образовните институции. Опремата вклучува пинг понг маси, обрачи, мрежи и табли за кошови, топки за фудбал, кошарка и одбојка.
Градоначалникот на општина Битола, Тони Коњановски, истакна дека, ова е еден од начините на кои локалната самоуправа овозможува поддршка за училиштата со цел поттикнување на спортскиот дух кај младите, подобрувајќи ги условите, а истовремено преку реновирање и изградба на нови спортски терени, се создаваат и нови, соодветни можности за спортување. Дел од овие проекти се и реконструкцијата на спортските игралишта во ОУ „Елпида Караманди“, која е во тек, изградбата на спортски терени во Брусничка населба која ќе следува, како и реконструкцијата на спортската сала во Бистрица, која наскоро ќе започне. Овие проекти претставуваат континуитет на минатогодишните проекти кои покрај поддршка на професионалниот спорт, овозможија значително подобрување на спортската инфраструктура во Битола.
444469777 483350957381124 1865329532583119065 n 400x600
444485944 483351237381096 2390163340449187387 n 800x533
442440310 483354664047420 1691670605905843092 n 800x533
438098323 483351040714449 5112030246625013757 n 800x533
438100667 483355000714053 8142306083997057598 n 400x600
438096662 483351100714443 8468198669797222206 n 400x600
 
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани