2win800x200

Германската секција при ОУ„Даме Груев“ Битола организира уметничка презентација на „Сказните на Браќата Грим“

Мај 30, 2024

Германската секција при ОУ „Даме Груев“ Битола, организира уметничка презентација на Сказните на Браќата Грим, на која ученици од повеќе училишта од градот презентираат на германски и македонски јазик. 

 гер 5

-Денеска се одржа настанот „Сказните на Браќата Грим“ во организација на Германската секција при ОУ „Даме Груев“ Битола со наставничките Симеона Павловска и Данијела Босилковска. На настанот учениците од ОУ „Даме Груев“ , ОУ „Тодор Ангелевски“ , ОУ „ Коле Канински“ и ОУ „ Стив Наумов“ преку куклена претстава, драмска изведба, танц и презентација на германски и македонски јазик го презентираа ликот и делото на Браќата Грим. Настанот се одржа во НУ Универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ Битола. На настанот беа присутни и учениците од Германската секција при СОЕУ „Јане Сандански", не информираше наставничката по германски јазик Симеона Павловска.

гер 1

гер 2

гер 4

гер 6

гер 7

гер 8

 

 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани