2win800x200

Битолчани излегоа на „Вистинска парада на гордоста“

Јуни 22, 2024

Битолчани по трет пат излегоа на „Вистинска парада на гордоста” низ Широк Сокак во Битола. Парадата започна од плоштадот „Магнолија“ а се движеше до Офиецерски дом. 

Игор Петковски, организатор пред насобраните кажа дека ова е “Вистинска парада на гордоста” со која може да се зачуваат традиционалните вредности, дом, семејство, брак, деца, мајка и татко… “Вистинската парада на гордоста“ се организира според начелата за кои сме: дом, семејство, родители – мајка и татк0… Тука, по трет пат, сме собрани заради нашите најмили, нашите деца и за нивната иднина. 

 

Можно е да е слика од 1 лице, толпа и текст

Можно е да е слика од 6 луѓе и текст

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани