2win800x200

Здружението на пензионери од Битола со освоени бројни награди на 27 републички игри во Брвеница

Септември 21, 2023

На 17.09.2023 год.во  Брвеница се одржаа XXVII Републички спртски игри на пензионерите организирани од СЗПМ.
Домаќин беше Здружението на пензионери од Тетово.Учествуваа  сите здуженија членки на СЗПМ кои освоија први места во сите дисциплини на регионалните спортски игри.

Здружението на пензионери од Битола учествуваше со 18 спортисти и три судии. Успесите на пензионерите беа големи.
Честитки за нашите пензионери -  спортисти кои зедоа учество на овие игри, а посебни честитки за победниците и освоените први места во следните дисциплини:
- трчање на 80м.мажи  до 60 години
-трчање на 80 м.мажи  над 60 години
- пикадо мажи
-домино мажи
- поединачно најдобар во шах  мажи бешеТоме Тодоровски

Нема достапен опис.

Нема достапен опис.

Второ место освоија:
- кошарка мажи
- Шах екипно мажи

Нема достапен опис.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани