2win800x200

Поетски рецитал во Горната гимназија во чест на роденденот на градот

Ноември 04, 2023
Ученици од Горната гимназија со рецитал го започнаа чествувањето на празникот на градот 4 Номеври. 
На рециталот насловен  „Поетско ќоше: Ние и револуцијата“ се читаа  авторски творби и поезија од македонски поети.
Можно е да е слика од 6 луѓе, луѓе студираат и кларинет
-Настанот го организираме во чест на 4 Ноември, денот на ослободувањето на Битола. Рециталот се реализира во училишната библиотека на Гимназијата под менторство на проф. Зоран Ѓуровиќ -библиотекар и проф. Даниела Петровска, проф. по македонски јазик и литература.
Авторските творби на овие млади луѓе се нова еволуција во револуцијата, затоа што еднаш годишно се одбележува 4 Ноември, но секојднево секој од нас постојано се бори за ослободување од наметнатите неприродни општествени норми, од клаузулите кои го условуваат човекот, против ГМО, против климатските промени, против губењето на сопственото „јас“ во преголемата едноличност.
Овие млади автори кои се гордост на Гимназијата, испраќаат пораки кои го носат бремето на нивната младост, како некогаш што пееле Рацин, Караманов, Богоевски, Неделковски, Андреевски, Матески., информираат од СОУ „Јосип Броз Тито“ Битола.
Можно е да е слика од 7 луѓе, луѓе студираат, телевизија и текст кој вели „Everest“
Можно е да е слика од 5 луѓе и луѓе студираат
Можно е да е слика од 1 лице, учење и книга
Можно е да е слика од 2 луѓе, луѓе студираат и текст
Можно е да е слика од 2 луѓе, луѓе студираат и текст
Можно е да е слика од 1 лице, учење, очила, телефон, штанд за весници и текст
Можно е да е слика од 2 луѓе и луѓе студираат
Можно е да е слика од 1 лице, учење и текст
Можно е да е слика од 3 луѓе, луѓе студираат и текст
Можно е да е слика од 1 лице, учење, книга и текст
Можно е да е слика од 2 луѓе и луѓе студираат
Можно е да е слика од 5 луѓе и луѓе студираат
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани