Webp.net gifmaker

Градинките се подготвуваат, Филипче вели рано е

Јуни 22, 2020
Фото: ФБ  на ЈОУДГ "Естреја Овадија Мара"" Фото: ФБ на ЈОУДГ "Естреја Овадија Мара""

Вработените во градинките во Битола се подготвуваат да ги дочекаат децата, но министерот за здравство, Венко Филипче, вели дека  оваа фаза на олабавување на мерките не ги опфаќа градинките

Иако скринингот на вработените заврши, Филипче рече поради новонастанатата ситуација, можна е трансмисија на вирусот меѓу децата, а потоа и меѓу нивните семејства, поради што, рано е за отворање на градинките.
 
Но, вработените во градинката "Естреја Овадија Мара" во Битола, работат на разубавување  и освежување на амбиентот, па така беше и деновиве, иако е неизвесно, кога повторно ќе се отворат вратите од градинките, кои се затворени повеќе од 3 месеци
 
FB IMG 1592854471234
 
FB IMG 1592854476192
 
FB IMG 1592854480840
 
FB IMG 1592854487308
 
FB IMG 1592854502190
 
FB IMG 1592854702295
 
FB IMG 1592854691000
 
FB IMG 1592854681427
 
FB IMG 1592854627006
 
FB IMG 1592854620935
 
FB IMG 1592854615766
 
FB IMG 1592854608367
 
FB IMG 1592854596365
 
FB IMG 1592854543690
 
FB IMG 1592854539094
 
FB IMG 1592854523798
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани