Синдикалната подружница на РЕК Битола успешно го реализира Пролетниот турнир во спортски натпревари

Јуни 15, 2023

 

Синдикалната подружница на РЕК Битола успешно го реализира Пролетниот турнир во спортски натпревари на кој учествуваа членови на синдикатот. Покрај популарните дисциплини кои традиционално се организираат, како што се, мал фудбал за мажи и пикадо за жени, на овој Пролетен турнир после долго време, беше организиран натпревар во риболов кој се одржа на Рековското езеро. Жените, пак, ги одмерија силите во куглање, што претставува уште една нова и интересна дисциплина во спортските натпревари за синдикалните членки на РЕК.

Првото место на натпреварот по риболов го освои Никола Никодиновски, второто место Александар Стојковски, а на третото место заврши Сотир Гулевски. Кај мажите, најдобра екипа во мал фудбал на Пролетниот турнир е екипата на ПЈС, зад нив се фудбалерите од Брод, а на третото место екипата Новаци.

354472331 1213036532727218 2377538714225944830 n

354390338 1135752061148667 4594440285403157743 n

354582384 1693981194405453 6798954161754547469 n

Најдобра кугларка во РЕК Битола е Тања Ничков, на второто место е Даниела Петковска, а третото место ѝ припадна на Наташа Димовска.

Во дисциплината пикадо, најмногу поени освои Бети Десоска, на второто место се најде Благица Ендековска, а третопласирана е Тања Ничков.

354375881 115083251613432 1501077412254530608 n

354470148 3038702916437343 1012498154578564935 n

Заедничко за сите дисциплини и натпревари е што поминаа во одлична атмосфера. Колегите имаа можност да се дружат надвор од работните места и да си ги одмерат силите во дисциплините што најмногу “им лежат”. Синдикалната подружница на РЕК Битола, како организатор на турнирот, уште еднаш покажа дека знае да одговори на потребите на своите членови и умее да ги направи задоволни вработените во комбинатот што, пак, се пресликува во нивното успешно извршување на секојдневните работни задачи.

353247566 589320029851425 7643834348662260387 n

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани