2win800x200

Алаѓозовски: Долгорочна идеја е Преспа да биде под заштита на УНЕСКО

Февруари 03, 2018

 

-Наша долгорочна идеја е токму преспанскиот регион да биде прогласен за културен и природен предел под заштита на УНЕСКО, како што е охридскиот регион.

Подготвени сме да го зајакнеме сегментот на културен туризам и во догледно време ќе ги зајакнеме институциите и градот со туристички водичи. Во овој момент приоритет е конзервацијата на објектите, но наскоро ќе вршиме поголема промоција на културното наследство во Преспа, рече Роберт Алаѓозовски, министер за култура

 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани