Webp.net gifmaker

ДУИ од Битола ја помогна Горската служба да отпатува на помош во Албанија

Ноември 28, 2019

Општинската  организација на ДУИ од Битола во соработка со фирми од градот овозможија Горската служба да отпатува за Албанија каде ќе пружа помош во погоденото подрачје од земјотресот.

Екипата веќе е на пат за Албанија, се состои од пет специјализирани лица за постапување во елементарни непогоди. Горската служба во Албанија ќе остане два дена и ќе помогне во акцијата за спасување и расчистување на теренот по катастрофалниот земјотрес.горска 2

Ж.З.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани