ЦУК информира дека проодни се сите патните правци по обилните врнежи од снег

Ноември 27, 2023

 

Центарот за управување со кризи Битола, ја пренесува информацијата од  ЈП за одржување и заштита на магистралните и регионалните патишта каде се наведува  дека сите магистрални и регионални патни правци на подрачјето на РЦУК Битола се проодни. Регионалниот пат Битола-хотел Молика е прооден, опесочен, после с.Трново со остатоци од снег и мраз. ЕЛС Битола, Новаци, Могила, Прилеп, Кривогаштани, Долнени, Ресен, Демир Хисар и Крушево известуваат дека  сите локалните патни правци се проодни.
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани