2win800x200

За Меѓународниот ден на Ромите 8-ми април-“Сумнал“ и Општина Битола со настан

Април 03, 2024

Општина Битола и здружението за развој на ромската заедница “Сумнал“ имаат чест и задоволство да Ве поканат на настанот „Ткаење нишки на вклучување низ таписеријата на уметноста и културата“ по повод одбележувањето на Меѓународниот ден на Ромите 8-ми април. Настанот ќе се одржи на ден 08.04.2024 година (понеделник) во просториите на КИЦ (Офицерски дом) со почеток во 19 часот Заедно, ќе ја истражиме богатата таписерија на ромската уметност и култура, истакнувајќи ги различните таленти и придонеси на ромската заедница. Преку изведби, музички настани и модна ревија имаме за цел да промовираме разбирање, благодарност и солидарност и соживот. Ве молиме придружете ни се, заедно да ги споделиме достигнувањата на Ромите и почитта кон наследството, плетејќи ги нишките на инклузија и единство. Потврдете го вашето присуство до 03.04.2024 г

Нема достапен опис.

Нема достапен опис.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани