2win800x200

Сајкоски: До 28 мај очекуваме да се формира Собранието, а до средина на јуни нова влада

Мај 21, 2024

Денес, по покана на Државната изборна комисија, ги подигнавме мандатите на пратениците на ВМРО-ДПМНЕ и нивните уверенија. Со добивањето на уверенијата, до 28 мај очекуваме да се формира Собранието на Република Македонија, до средината на јуни очекуваме да ја имаме и новата влада во Република Македонија, рече Ѓорѓија Сајкоски, генерален секретар на ВМРО-ДПМНЕ.

„Сакам да изразам огромна благодарност до граѓаните на Македонија за поддршката што ѝ ја дадоа на ВМРО-ДПМНЕ и за големата одговорност сакам да посочам дека ова е голема одговорност за нас како пратеничка група, како ВМРО-ДПМНЕ. Но, сакам да укажам дека ќе ја оправдаме оваа нивна дадена одговорност“, посочи тој и додаде:

„Меѓутоа, сакам исто да кажам дека во периодот што следува ние како ВМРО-ДПМНЕ ќе се насочиме кон борба против криминалот и корупцијата и ќе се насочиме кон подобро образование и здравство и ќе дадеме надеж дека тука може да се живее, да се работи подобро од она што беше до сега. И многу бргу граѓаните на државата ќе го увидат тоа“. 

 
 
 
 
 
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани