2win800x200

(Фото) Во Битола одбележан празникот на змејовидните чунови со традиционални кинески песни и танци

Јуни 11, 2024

 Во Офицерскиот дом во Битола, вчера беше одбележан празникот на змејовидните чунови во организација на Институтот„Конфуциј“ при Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“  Скопје. На настанот од ученици од основните училишта беа зиведени традиционални кинески и македонски танци. 

Фото Сашо Ставрев - КИЦ Битола  

 

 

SAS 9044 800x533

SAS 9111 800x533

SAS 9003 800x533

SAS 9071 800x533

SAS 9077 800x533

SAS 9135 800x533

SAS 9099 800x533

SAS 9022 800x533

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани