2win800x200

Претставници од ООУ„Ѓорги Сугарев“ Битола во студиска посета на Загреб

Јуни 11, 2024

Студиска посета на претставници од ООУ ,,Ѓорѓи Сугарев" и Општина Битола во склоп на проектот ,,Квалитетно образование за сите" организиран од Совет на Европа.

-При посетата имавме можност да го посетиме регионот на Меѓимурје каде живеат припадниците на ромската заедница како и посета на релевантните институции кои го водат образовниот процес во Република Хрватска. Целта на посетата беше имплементација на насоките од Судот во Стразбург за десегрегација на Ромите, вели Роберт Филиповски директор на училиштето.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани