Даница Пеличкова избрана за претседател на Извршниот одбор на Здужението на пензионери- Битола

Април 28, 2021
фото архива фото архива

За претседател на Извршниот Одбор на Здружението на пензионери во Битола е избрана Даница Петличкова, која е и прва жена поставена на оваа позиција во ова битолско здружение. Петличкова на чело на Извршниот одбор одаѓа по ненадејната смрт на досегашниот претседател Томе Димитровски. Таа беше еден од најблиските негови соработници во Здружението на пензионери, а во текот на работниот стаж извршуваше неколку менаџерски фукции во здравствените установи во градот.  

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани