Webp.net gifmaker

На црвениот тепих не стапнавме, ама овде седнавме, велат Папалот и Калица

Септември 18, 2021

Познатиот битолски стопанственик Велчо Петровски-Папал, кој ги изработуваше првите светлечки реклами во Битола и еминентниот композитор Петар Ѓоргиев -Калица се вклучија меѓу урбаните легенди кои се појавија на еден од пунктовите на Фестивалот „Браќа Манаки“ на Широк Сокак.  Велат „на црвениот тепих не стапнавме, ама овде седнавме“, сакајќи да укажат дека и покрај намалениот број на гости на отворањето на фестивалот поради протоколите, голем дел од битолчани не може да присуствуваат, но не се откажуваат од фестивалот кој е обележје на нивниот град. Впрочем како што Калица пее: „За Солуна, за Стамбола,Битола не давам“. 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани