2win800x200

ОПШТИНА БИТОЛА ПРОДОЛЖУВА СО РЕАЛИЗАЦИЈА НА ПРОЕКТИ ПРИОРИТЕТ ЗА ГРАЃАНИТЕ

Јануари 03, 2024
Со почетокот на Новата година, Општина Битола, продолжува со посветена работа преку дореализација на започнатите проекти и подготовка за отпочнување на новите проекти кои произлегуваат од приоритетите на граѓаните, согласно усвоените Програми и средствата планирани во општинскиот Буџет.
Планираните активности, вклучуваат:
➡️Реконструкција на коловоз на улица „8-ми Септември“ (влез од страна на Скопје)
➡️Изградба на коловоз и инфраструктура на улица кај Дулие (ЛИДЛ и БЛИС)
➡️Изградба на три нови паркинг простори зад „Декорпод“, на улица „Романија“ и „Ат Пазар“
➡️Изградба на нови спортски игралишта во Брусничка населба и ОУ Елпида Караманди
➡️Реконструкција на коловоз на улица „Булевар 1-ви Мај“ (од Црн Мост до улица Столарска)
➡️Проектирање и реконструкција на патна инфраструктура во урбаниот и руралниот дел на општината
➡️Ставање во функција на електронска наплата на данок на имот и интегриран ГИС систем и систем за електронски постапки.
Покрај наведеното, продолжува поддршката на спортот, културните настани, социјалната заштита, животната средина и многу други проекти, чија реализација ќе ги промени и подобри условите во општината.
Можно е да е слика од текст
Можно е да е слика од автомобил, улица и пат
Можно е да е слика од текст
Можно е да е слика од улица и текст
Можно е да е слика од 8 луѓе, пат и текст
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани