2win800x200

Годишните концерти на Државното музичко училиште од Битола мевлем за душата

Мај 28, 2024

На 23 мај битолската публика имаше можност да ги слушне прекрасните изведби на учениците од Државното музичко училиште од нашиот град на двата Годишни концерти во Народниот театар и Офицерскиот дом. Прозвучија композиции од повеќе епохи на класичната музика, почнувајќи од Ј. С. Бах, преку В.А. Моцарт, па се до Шопен, Рахманинов, Дебиси, Белошитски, Ковач и др. Застапени беа сите оддели од Државното музичко училиште и тоа дувачки, гудачки и одделот по пијано, а настапија и хоровите од основното и средното училиште.

му3

му1

 

му

му2

му4

му5

му6

му7

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани