2win800x200

ПРОДОЛЖУВААТ ИНВЕСТИЦИИТЕ ВО ОПШТИНА БИТОЛА

Јули 05, 2024
ПРОЕКТНИ АКТИВНОСТИ ВО ТЕК НА РЕАЛИЗАЦИЈА
- Изградба на нова противпожарна зграда
- Втора фаза од изградбата на нова детска градинка во АРМ
- Адаптација на детска градинка во поранешниот Дом за доенчиња и мали деца
- Работни активности на повеќе од 15 локации/објекти
- Изградба на 4 спортски игралишта во ОУ Елпида Караманди и Брусничка населба
- Изготвување на проектна документација и поставување на фотоволтаични соларни централи на шест основни училишта со обезбедена донација
✅СО РЕБАЛАНСОТ НА БУЏЕТОТ ГИ ЗГОЛЕМУВАМЕ ГРАДЕЖНИТЕ АКТИВНОСТИ И ПОДДРШКАТА ВО СИТЕ ОБЛАСТИ
Можно е да е слика од текст
➡️ИНФРАСТРУКТУРА
- Реконструкции на улици (фаза коловоз) во должина од 9865, 8 метри
- Изградба и реконструкција на водоводна мрежа 10452,1 метри
- Изградба и реконструкција на канализациона мрежа 6011,2 метри
Изградба на нови паркинг простори
- Овчи пазар
- Ат пазар
- Паркинг кај Декорпод
Подготвителни и градежни работи за:
- Изградба на нов детски парк во местото викано Областа
- Изградба на Памп патека до градскиот парк во Битола
- подготвување на проектна документација на мултифункционален спортски комплекс во Битола (основен проект за изведба) и изработка на нов ДУП за Нова Битола каде и ќе биде лоциран спортскиот комплекс
- Дополнителни 1.2 милиони денари за санација на дрвените мостови на реката Драгор
➡️ОБЈЕКТИ ОД КАПИТАЛНА ИНФРАСТРУКТУРА:
- Реконструкција на објектот на поранешниот ресторан Парк во Битола
- Реконструкција и изградба на поранешната боксерска сала
- Изградба на училишна спортска сала во Бистрица
- Санација на Јужната трибина на стадионот "Петар Милошевски" и поставување на ограда
Можно е да е слика од 5 луѓе и текст
➡️СПОРТ:
Континуирана поддршка на професионалниот спорт:
- РК Еурофарм Пелистер после одбраната на шампионската титула продолжува да се натпреварува во елитната Лига на шампиони дополнителни 3.500.000 денари
- КК Пелистер оваа година финалист во купот и првенството на Македонија, а оваа сезона повторно ќе биде дел од Аба 2 лигата. Натпреварите ќе се играат во Спортската сала „Боро Чурлевски“ – дополнителни 9.000.000 денари
- ФК Пелистер повторно во првата лига, онаму каде што припаѓа – дополнителни 13.500.000 денари
- Поддршка на ПСК Пелистер со дополнителни 3 милиони денари за реконструкција на планинарскиот дом Копанки
Друга дополнителна спортска поддршка
- Поддршка на активности на спортски клубови - здруженија на граѓани со дополнителни 2 милиони денари
- 1 милион денари за организирање на Фиба баскет турнир 3x3 во Битола
Можеби е графика на фудбал, фудбал и текст
➡️КУЛТУРА:
- Поддршка на активностите на фолклорните друштва од нашиот град со 1 милион денари
- БИТ ФЕСТ 2024 - 5 милиони денари за проекти и иницијативи кои ќе ја збогатат програмата на 16 издание на Битолското културно лето
- 2 милиони денари за набавка на современ Лед екран за потребите на КИЦ и културните институции во нашиот град
➡️ОБРАЗОВНИЕ:
- Дополнителни 30 милиони денари за поддршка на основното образование
- 7 милиони денари за реконструкција на санитарните јазли во централното ОУ Коле Канински
- Поставување на средства за смирување на сообраќајот пред 8 училишта со цел подобрување на безбедноста
➡️ПОДДРШКА НА ЈАВНИТЕ ПРЕТПРИЈАТИЈА ПРЕКУ ПРОГРАМИ И СУБВЕНЦИИ ЗА ОСОВРЕМУВАЊЕ НА УСЛУГИТЕ КОН ГРАЃАНИТЕ, СО ЦЕЛ ДА СЕ СПРЕЧИ ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ЦЕНИТЕ:
➡️ЈП КОМУНАЛЕЦ
- Поддршка во висина од дополнителни 25 милиони денари:
• Обновување на уличното осветлување: 5 милиони денари
• Одржување на јавното зеленило: 10 милиони денари
• Работа на прифатилиштето за бездомни животни: 10 милиони денари
Можно е да е слика од текст
➡️ЈП ПАЗАРИ
- Поддршка од 6 милиони денари
➡️ЈП ПАРКИНЗИ
- Поддршка од 5 милиони денари
➡️ЈОУ ДОМ ЗА СТАРИ ЛИЦА „СЈУ РАЈДЕР“
- Поддршка во висина од 4 милиони денари
➡️ЈП ЖАБЕНИ
- Поддршка во висина од 600 000 денари
Можеби е графика на 4 луѓе и текст
Можно е да е слика од 2 луѓе и текст
Можно е да е слика од 5 луѓе и текст
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани