Крадат бехатон плочки од улица за да си ги поплочат приватните дворови

Октомври 06, 2017

Несовесни граѓани ги крадат бехатон плочките кои ги поставија од општината на една споредна патека кај населбата Брусничка по барање на жителите.

Целта беше да не газат во кал кога ја користат патеката преку која побрзо стигнуваат до училиштето „Климент Охридски“ и до  улицата „Партизанска“.

Но, некои несовесни битолчани во вечераните часови си ги збираат бехатон плочките и си ги поставуваат во сопствените дворови. Овој пат, општинските комунални служби беа ажирни да го поплочат патот, но граѓаните уште поажурни за да го вратат во првобитна состојба. Сега кога ќе врне и крадците ќе газат во кал, но важно во дворот ќе им биде суво.  

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани