Webp.net gifmaker

Талентираните момчиња од Hybrid Minds Crew ноќеска го исцртаа со волшебна композиција  трансформаторот во комплексот Стара болница.

received 1090107524472957

Силните бои и форми не само што го украсија ѕидот туку внесоа ведрина во целиот комплекс кој од неодамна доби и детски парк со партерно уредување.

Ваквите цртежи како форма на неформално изразување и комуникација помеѓу луѓето  се позитивно прифатени од битолчани . Авторите често сакаат да го изразат  своето мислење, протест или воопшто да воспостават контакт со својата околина. Ваквата промоција на уметноста како декорација секако има забележителен ефект.

"Тука почиваат 300 000 евра!" напишал некој на предниот мермерен ѕид на фонтаната кај Завод и музеј Битола, алудирајќи на вредноста на овој проект.

Графити со навредлива содржина и говор на омраза упатена кон двајцата пратеници од власта Горан Милевски од ЛДП и Александар Кирацовски од СДСМ, како и кон генералниот директор на РЕК, Васко Ковачевски, осамнаа синоќа во Нова Битола.

Графит со фашистичка порака испишан   е денеска на фасада  на битолски Широк Сокак. Графитот е на македонски и албански јазик, што алудира  на Законот за употреба на јазиците.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани