2win800x200

Трансформаторот во Стара болница разубавен со композиција од графити

Август 08, 2018

Талентираните момчиња од Hybrid Minds Crew ноќеска го исцртаа со волшебна композиција  трансформаторот во комплексот Стара болница.

received 1090107524472957

Силните бои и форми не само што го украсија ѕидот туку внесоа ведрина во целиот комплекс кој од неодамна доби и детски парк со партерно уредување.

Ваквите цртежи како форма на неформално изразување и комуникација помеѓу луѓето  се позитивно прифатени од битолчани . Авторите често сакаат да го изразат  своето мислење, протест или воопшто да воспостават контакт со својата околина. Ваквата промоција на уметноста како декорација секако има забележителен ефект.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани