Одржана 20. Регионална ревија на песни, музика и игри

Мај 09, 2022

Во организација на Сојузот на пензионерите од Македонија во Центарот за култура во Битола се одржа 20. Регионална ревија на песни, музика и игри. Домаќин беше Здружението на пензионери од Битола чија претседателка на Извршниот одбор, Даница Петличкова, ги поздрави сите присутни гости и публиката и им посака да се чувствуваат најпријатно во градот на конзулите и што поуспешно да ги презентираат своите изведби.pp5

На ревијата настапија неколку пеачки групи од Битола, Демир Хисар, Крушево и Прилеп. Сите се потрудија да презентираат квалитетни изведби , како во пеачката традиција така и во соло изведбите. На крајот на сите им беа доделени благодарници, а најдобрите ќе земат учество на Републичките средби.pp2

pp3

pp4

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани