2win800x200

РАКОВОДСТВОТО НА ЈП СТРЕЖЕВО Е ЕДИНСТВЕНО ВИНОВНО ЗА СОСТОЈБАТА НА ПРЕТПРИЈАТИЕТО, ОДГОВОРИЈА ОД ЗК ПЕЛАГОНИЈА НА ОБВИНУВАЊАТА НА ГРАМАТКОВСКИ

Август 22, 2023

Интегрално го пренесуваме одговорот на ЗК Пелагонија во врска со обвинувањата на ЈП Стрежево дека им ја загрозуваат работењето:

„Најголемиот производител на храна во нашата држава, ЗК Пелагонија АД Битола над 7 години трпи сериозни штети од недомаќинското работење на ЈП Стрежево. Над седум години раководството на ЈП Стрежево не ги почитува ниту една од постигнатите спогодби за взаемна соработка на рамнопправни односи. Дотолку повеќе што во 2019 година при постигната спогодба токму ЈП Стрежево ја блокира безпредметно сметката на ЗК Пелагонија и тоа во период на есенска сеидба која е од клучен интерес за финансиската состојба на комбинатот.

Сакаме да ја информираме јавноста и посебно граѓаните на Битола и цела Пелагонија дека одговорноста за водоснабдувањето на градот е надлежност на ЈП Стрежево, ЗК Пелагонија е економска гордост на Битола и регионот, но ние веќе не можеме да дозволиме да работиме на штета на нашата компанија.

Одговорноста за нерешавањето на проблемите на ЈП Стрежево е само во раководството на ЈП Стрежево.

Искрено нека одговори раководството зошто ја блокира ЗК Пелагонија цели 60 дена во 2019 година, за време на сеидба на пченица?

Колку затезни камати наплати ЈП Стрежево од ЗК Пелагонија?

Колкава фактура испостави за 2015 година кога не испорача вода и дали истата ја наплати од ЗК Пелагонија?“, пишува во одговорот на ЗК Пелагонија 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани