На 15 ноември семинар со д-р Ранко Рајовиќ во Битолската библиотека, пријавата е задолжителна, а бројот на учесници ограничен

Ноември 01, 2023

На 15.11.2023 година во просториите на НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола ќе се одржи семинар на д-р Ранко Рајовиќ, автор на НТЦ програмата. Семинарот е наменет за родители и наставници и сите што се вклучени во детскиот раст и развој.

„На овој семинар сите учесници ќе научат и осознаат методи и техники со кои директно влијаат врз позитивниот развој на децата, преку игри што се лесно применливи во секојдневието“, соопштија од Библиотеката.

Д-р Ранко Рајовиќ е автор на НТЦ програмата, специјалист по интерна медицина, магистер по неврофизиологија, доктор на спортски науки, соработник на УНИЦЕФ за рано образование. Тој користи нови откритија во областа на невронауката во училниците и во секојдневниот живот.

Програмата за учење НТЦ е составена од различни активности и игри за деца, кои се засноваат на знаење за развојот и работата на мозокот и кои, како што покажуваат многу студии, позитивно влијаат на развојот на мозокот.

На овој семинар сите учесници ќе научат и осознаат методи и техники со кои директно влијаат врз позитивниот развој на децата, преку игри што се лесно применливи во секојдневието. Цената на семинарот е 2500 денари.  Пријавата е задолжителна бидејќи бројот на места е ограничен.

Пријавете се со пополнување на формуларот во прилог:

https://docs.google.com/.../1FAIpQLSfqUXwt3izu4F.../viewform

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани