2win800x200

ОПШТИНА БИТОЛА ВО СОРАБОТКА СО ЈАВНИТЕ ПРЕТПРИЈАТИЈА ОД УТРЕ ЗАПОЧНУВА СО ПОВЕЌЕ ПРОЛЕТНИ АКТИВНОСТИ

Март 18, 2024
Општина Битола, заедно со ЈП Комуналец, КЈП Нискоградба и ЈКП Водовод, од утре започнуваат со спроведување на активности во рамките на „Неделата на пролетта“.
Активностите, во вторник започнуваат со чистење на диви депонии кај германските гробишта и месноста Кркардаш, а во среда планирано е уредување на Градскиот парк и замена на клупи и канти за отпадоци низ Широк Сокак. Почетокот на пролетта ќе го означи и засадувањето на садници во Новиот парк во Нова Битола, а во петок, започнува со редовна работа кугланата во Спортската сала „Боро Чурлевски“.
„Неделата на пролетта“, го најавува почетокот на неколку проекти, кои се однесуваат на хортикултурно и инфраструктурно уредување на повеќе локации, кое општината ќе продолжи да го реализира од идната недела.
 
 
Објавено од А.Б 
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани