2win800x200

Почина новинарот Кенан Хасани од Битола

Ноември 21, 2018

Новинарот Кенан Хасани од Битола на 78 години почина вчера по кратко боледување, а беше погребан денес. По професија беше учител и новинар, пишуваше за весниците на албански јазик „Коха“, „Фљака, а работеше и во Радио Скопје во програма на албански јазик. Беше познат новинар чии текстови оставија белег во битолското, а и македонското новинарство. Иако пензиониран, до последно ги следеше настаните во Битола. Своето долгогодишно искуство нескржаво го споделуваше со помладите колеги. Беше член на Здружението на новинари на Македонија.   

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани