2win800x200

Го добивме решението за Копанки и детално ќе го разгледаме, вели Диме Попов од ПСК „Пелистер“

Јули 08, 2019

Претседателот на ПСК „Пелистер“ Димче Попов за Апла.мк изјави дека му стигнало решението од Општина Битола со кое е промента сопственоста на планинарскиот дом „Копанки“ и дека го препратил до Претседателството на Здружението за да го разгледаат детално и да видат што можат да преземат.

„Во која било држава од оние кон кои се стремите да стигнеме, некое планинарско друштво да изразеше желба да гради објект ќе му помогнеа, само кај нас нѐ стопираат. Ова што го правевме беше за општо добро и подобро ќе беше да не викнеа и да ни кажеа зошто не стопрират околу вака да добиваме решенија“, рече Попов.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани