Webp.net gifmaker

Општина Битола финансира дел од трошокот за нов велосипед, но не повеќе од 5000 денари

Јули 28, 2020

 

Општина Битола, објави јавен повик  со цел да ги стимулира граѓаните за користење на превозни средства кои минимално ги загадуваат воздухот и почвата и не влијаат врз климатските промени, ќе им обезбеди поврат на дел од потрошените средствата, за велосипеди купени од денот на објавување на овој јавен повик, се до исцрпување на буџетот наменет за таа намена.  Средствата што ќе ги надоместува општина Битола се во вредност од 50% од вредноста на велосипедот, но не повеќе од 5.000 (пет илјади) денари.Повикот трае од 28.07.2020 до 11.08.2020 година.

За јавниот повик протитајте тука-

http://www.bitola.gov.mk/wordpress/wp-content/uploads/2020/07/%D0%88%D0%90%D0%92%D0%95%D0%9D-%D0%9F%D0%9E%D0%92%D0%98%D0%9A-%D0%92%D0%95%D0%9B%D0%9E%D0%A1%D0%98%D0%9F%D0%95%D0%94%D0%98-2020.pdf

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани