2win800x200

Архивот објави фотографии од ослободувањето на Битола во чест на 4 Ноември

Ноември 03, 2023
Фото Архив Битола Фото Архив Битола

Битолското  одделение на Државниот архив во чест на празникот 4 Ноември објави оригинални фотографии од ослободувањето на Битола и првите митинзи во слободна Битола 

253087960 6531693710239300 7557466963768946876 n

На фотографијата се Спасовски Мендо, с. Канино командант на трет баталјон на 7. Македонска ударна бригада, од лево Бастеро, десно Кепески, фотографирани на 4 ноември 1944 година

253336885 6531693983572606 2196755612269253892 n

 

Група партаизани при ослободувањето на Битола 

253184475 6531693960239275 8222792256504388535 n

Прв митинг во Битола по ослободувањето, на фотографијата се гледа старата зграда на чија локација беше изграден Архивот.

 

253686005 6531693806905957 3588337700010708371 n

Прв митинг во Битола по ослободувањето. Покрај Драгорот, спроти сегашната Општина.

 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани