2win800x200

Се зголемува посмртната помош за 5000 денари, а задршката за солидарен фонд останува иста

Јануари 02, 2024

 

Висината на посмртната помош што се исплатува на членовите на семејтвата за починат пензионер  пораснува за 5000 денари. Наместо досегашните 30 000 денари од 1 јануари за починато лице изнесува 35 000 денари согласно донесената одлука бр. 02-06/536/4 од 22.12.2023 година  од Одборот на регистрираната организација за солидарниот фонд, сооппштија од Здружението на пензионери од Битола. 

Висината на задршката за Солидарниот фонд -посмртната помош останува иста и изнесува од 140 денари до 30.06. 2024 година

Одлуката ќе биде објавена во Службен весник на  РС Македонија , а се применува од први јануари 2024 година.
 
                                                            
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани